by

Vælg den rette kabinekuffert

Lavprisfly har indtaget luften. I dag rejser mange danskere med billige ruter til et utal af destinationer omkring i Europa på weekendture og korte rejser. På sådanne ture er det ofte kun kabinekufferten der medbringes. Ligeledes rejser nogle længere væk på store ferie til andre kontinenter; her medbringes kabinekufferten også, men ofte er den pakket med andre ejendele.

I denne artikel hjælpes du med at finde den rette kabinekuffert til dit formål: om det er en kort ferie med blot kabinekufferten på slæb eller det er den store tur med flere tasker. 

 

Behov

For at vælge den rette kuffert til at bringe med på flyet, handler det først og fremmest om at have identificeret sine behov. Rejser du selv, skal der være plads til dine særlige ejendele, hvorimod der findes særlige kufferter, der i højere grad tilfredstiller behovene for familier med små børn.

 

Holdbarhed

Fælles for alle tasker er, at de bør være fremstillet i et godt materiale. En kabinekuffert skal klare holde til mosten på en lang og bumlende flyvetur, hvor det er svært at undgå slag og stød. I flyets bagageboks er der også andre tasker – disse og din egen taske vil højst sandsynligt slide en smule på hinanden. Derfor er det foretrækkeligt med en kabinekuffert i en solid kvalitet. 

 

Størrelsesovervejelser

Der gælder særlige regler for, hvor stor en taske må være for at kunne kvalificeres som en kabinetaske. Derfor bør du tjekke dit foretrukne flyselskabs konkrete retningslinjer. I særdeleshed handler dette om størrelsen på kufferten: denne kan variere en smule fra selskab til selskab, ligesom den tilladte vægt kan differentiere. Rejser du ofte med det samme selskab, giver det mening at købe præcist efter deres regler. 

De fleste kuffertproducenter er dog bevidste om kabinekuffertreglerne og derfor fremstilles de fleste kufferter i en universiel størrelse, der passer indenfor mange selskabers kabineomstændigheder.