by

Uendelige muligheder med aloe vera

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Pssst: Vidste du, at drik af aloe vera også kan øge hudens elasticitet indefra på grund af det høje indhold af polysakkarider, svovlforbindelsen MSM og antioxidanter?

Aloe vera planten stammer fra Afrika, men dyrkes i både Afrika og Sydamerika. Bladene indeholder en slimet, klar gelé. Planten er sukkulenter, dvs. planter der kan oplagre store mængder vand i bladene. Man mener, at planten har været kendt allerede i antikkens Grækenland. Naturlægemidler med indhold af Aloe vera gel anvendes til supplerende behandling af lettere forbrændinger, solskoldning, frostskader og mindre sår. Drik med saft fra planten har længe været brugt – og bruges også i dag – som afføringsmiddel.

At planten har fantastiske evner til at dulme, hele og helbrede, har mange af os for længst opdaget, når vi har været for længe i solen eller fået mindre rifter. Men det viser sig også, at saft fra plantens blade kan bruges til behandling af så forskellige ting som:

  • Forstoppelse
  • Nyresten
  • Mavesår
  • Infektion i mave-tarm-kanalen

 

Sådan bruger du Aloe vera

Planten findes i mange cremer og gels, men du kan også sagtens have din egen plante stående i vindueskarmen, så du altid har helt frisk gel ved hånden. Ønsker du at bruge plantens saft indvendig, kan du finde aloe vera, der kan drikkes, i mange supermarkeder.

 

Dyrk planten selv

Det er let at dyrke planten. Den skal have det varmt og stå i en potte i vindueskarmen i et vindue med sol. Planten skal have rigeligt med jord, men kun lidt vand. Når du skal bruge geléen, skærer du et blad over, så saften løber ud. Kom saften på insektbid, små rifter, mindre sår, irriteret hud, kløende hud eller hud, der har fået for meget sol. Du kan også købe saft og tage en spiseskefuld efter hvert måltid eller et æggebægerfuld om morgenen på fastende mave.

 

Læs mere om vidunderplanten lige her: https://www.veracura.com/shop/aloe-vera-6c1.html