by

Te med sundhedsmæssige fordele

Hvad er Rooibos te?
Rooibos er hollandsk og betyder “rød busk”.
Rooibis, også kaldet “den røde te”, stammet fra Sydafrika, hvor den fremstilles af bladene fra busken “Aspalatus Linearis”, der kan minde lidt om et lille nåletræ. Oprindeligt var Rooibos et lille træ, som blev skåret til som en busk, så den var nemmere at plukke. Grenene får en rødbrun bark, som siden bliver grålig, mens bladene er nåleagtige og sukkulente med en grågrøn tone. Rooibos er helt sin egen og ikke beslægtet med Camellia Sinensis – “den rigtige teplante”. Når det kommer til stykket, er Rooibos te ikke en “ægte” te, men i stedet en urtete fremstillet af tørre blade og kviste fra denne sydafrikanske busk.

Sundhedsmæssige fordele ved Rooibos te
Rooibos har mange forskellige helbredsstyrkende egenskaber, og med blot et par kopper af en god, varm Rooibos te af god kvalitet, kan du få glæde af disse egenskaber.
Udover at smage godt indeholder Rooibos antioxidanter, der styrker immunforsvaret, mindsker hjerteproblemer og højner mængden af gluthation i blodet, hvilket er ren anti-ageing indefra.
Rooibos balancerer også kordisolniveauet i kroppen. Dette er med til at sænke stressniveauet, så hvis du er i en presset periode i dit liv, vil en lille pause med en kop Rooibos te være godt givet ud.
Rooibos forbedrer din vejrtrækning, og den er stressreducerende og løsner op for åndedrætsproblemer, så drik den endelig på dage med lidt ondt i halsen – eventuelt blandet med lakridsrod og kamille. Den er ligeledes anti-inflammatorisk og kan være medvirkende til at sænke for højt blodtryk på grund af dens anti-stress effekt.  

Har du endnu ikke selv prøvet Rooibos te, kan du gå ind på https://www.carstensens-tehandel.dk/te-the/rooibos.html og bestille Rooibos te med lige netop den smag, der passer dig bedst.
Hæld derefter 2 spiseskefulde Rooibis te i en tekande, hæld over med kogende vand og lad det trække i 5-6 minutter – så har du din stressreducerende og velsmagende te klar.