by

Brug ressourcer på dine medarbejdere – vælg en frugtordning

Jeg har arbejdet i den samme virksomhed i snart 10 år, og er der én ting, jeg har lært, så er det, at medarbejderne kommer først. Også før kunder, leverandører og ledelsen. Det er medarbejderne, der bærer hele maskineriet, og dem, der udgør virksomheden. Uden dem er der slet ikke nogen forretning. Derfor har jeg altid advokeret for at investere i mine kolleger på alle mulige måder. Det behøver ikke nødvendigvis at være på lønfronten, men vil man have det maksimale ud af sine medarbejdere, er det vigtigt, at man også giver noget tilbage. 

Løn kan og bør ikke stå alene

Som administrativ medarbejder er det ofte min rolle at afgøre, hvad der er råd til – selvfølgelig i samråd med ledelsen. Selvom arbejdsgiver på den ene side har en interesse i så få udgifter som muligt, mens arbejdstager vil advokere for det modsatte, er det afgørende, at de kan mødes og blive enige. Og her har jeg ofte erfaret, at løn hverken kan eller bør stå alene i en forhandling.

Personalegoder er et effektivt redskab til at vise, at man tager sine medarbejdere alvorligt og vil dem det bedste. Hvor løn mv. kan være svært at imødekomme, hvis budgetterne ikke hænger sammen, kan goder og fordele være det, der får regnskabet til at gå op i en højere enhed fra en lønmodtagers synsvinkel. Så kan det godt være, at man må “nøjes” med et par procent i lønstigning, men det at arbejdsgiveren lytter og handler er i sig selv også noget værd.

Dermed ikke sagt at man altid skal forsøge at spise sine kolleger af med goder. Lønnen skal selvfølgelig også være fair. Men en af vores bedste investeringer har uden tvivl været noget så simpelt som firmafrugt fra Frugtcompagniet. Her får vi frugt leveret lige til vores firmaadresse til tiden – hver gang. Det kan jeg i høj grad anbefale.